Marilena Fallaris

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η

Marilena

Μπορώ επιτέλους να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Είμαι μία γυναίκα, αγωνίστρια, συγγραφέας, ομιλήτρια, σύζυγος, μητέρα, κόρη, καλή φίλη και ένας άνθρωπος ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι λέγοντας την ιστορία του ώστε να θεραπευτεί αλλά και να θεραπεύσει και άλλους συνανθρώπους του ανά τον κόσμο. Θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος/η. Θέλω να ξέρεις ότι θαύματα γίνονται. Και θέλω να ξέρεις ότι έχεις όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσεις μια ζωή γεμάτη αγάπη, ευτυχία και ελευθερία. Αυτή είμαι εγώ.

Σε μια πιο παραδοσιακή απάντηση, γεννήθηκα στην Αθήνα, στην Ελλάδα στις 6 Ιανουαρίου 1983 από Αμερικανίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σε ηλικία 9 μηνών μετακομίσαμε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στην Αμερική. Από τότε περνούσα κάθε χρόνο 9 μήνες στην Αμερική και 3 μήνες στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Οι καλύτερες παιδικές μου αναμνήσεις είναι να παίζω με τα ξαδέρφια και τους φίλους μου στο νησί της Εύβοιας. Εκεί μπορούσαμε να είμαστε παιδιά – να κάνουμε ποδήλατα σε χωματόδρομους, να κολυμπάμε όποτε θέλαμε και να έχουμε την ελευθερία να κάνουμε παρέα με τους φίλους μας χωρίς να ανησυχούμε για αυτοκίνητα, απαγωγείς ή ναρκωτικά. Ακόμα και τώρα που πηγαίνω νιώθω το παιδί που κρύβω μέσα μου να ζωντανεύει.

Αξίζει να αναφέρω ότι στο νησί της Εύβοιας, το μέρος όπου νιώθω πάντα γαλήνη και ελεύθερη σαν παιδί, είναι το ακριβές μέρος όπου θεραπεύτηκα από ακραία τραύματα. Η απλή, ευγενική και φυσική ζωή μου έδωσε χώρο και χρόνο να ηρεμήσω και να αντιμετωπίσω το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες, από το οποίο υπέφερα.

Οι πιο σημαντικοί ρόλοι στη ζωή μου παραμένουν

μητερα

συζυγοσ

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

Στιγμές γεμάτες ευτυχία

Created by Thanos Asfis

Ο ΓΑΜΟΣ ΜΟΥ

Είχα την τύχη να παντρευτώ έναν υπέροχο άντρα που είναι γεμάτος αγάπη, ενσυναίσθηση και καλοσύνη! Τυχαίνει επίσης να είναι πολύ σπουδαίος προπονητής τένις και Έλληνας (προς μεγάλη έκπληξη της οικογένειάς μου 😊)! Με τον Βασίλη αποφασίσαμε να κάνουμε τον γάμο μας στην Ελλάδα σε μια ελληνορθόδοξη εκκλησία. Την προηγούμενη μέρα του γάμου, αντί για δείπνο με πρόβα, κάναμε ένα beach party. Περιλάμβανε ποτά, κολύμπι και επανασύνδεση αγαπημένων προσώπων μετά από χρόνια που δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλον. Μετά την γαμήλια τελετή, ακολούθησε μια τεράστια γιορτή αγάπης με πολύ νόστιμο ελληνικό φαγητό και πολύ ελληνικό χορό, που απόλαυσαν όχι μόνο οι Έλληνες, αλλά και όλοι οι φίλοι και η οικογένειά μας από όλο τον κόσμο. Παντρευτήκαμε στο ωραιότερο ίσως ελληνικό νησί, την Σκιάθο! Η ημέρα του γάμου μας ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου καθώς υπήρχε τόση αγάπη γύρω μας. Φάγαμε και χορέψαμε μέχρι να βγει ο ήλιος! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο 😊

Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ

Λόγω γεγονότων της ζωής (Κολλέγιο, Νομική Σχολή, ακύρωση του αρραβώνα μου με το αγόρι μου στο Πανεπιστήμιο), η εγκυμοσύνη μου ήρθε αργότερα στη ζωή μου. Ενώ πάντα ήθελα να γίνω μαμά στα 20 μου, με βάση τις συνθήκες της ζωής μου και την αλλαγή σ’ αυτό που ήθελα για τη ζωή μου, πήρα την απόφαση να γίνω μαμά στα 30 μου. Ήταν μια πολύ προσωπική απόφαση, που πρέπει να πάρει κάθε γυναίκα και κάθε ζευγάρι μόνο του. Ήθελα να τελειώσω τις σπουδές μου, να βάλω τα θεμέλια στην καριέρα μου και να ταξιδέψω. Όταν έμεινα έγκυος, ήταν επειδή το θέλαμε και όχι λόγω των κοινωνικών πιέσεων. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βίωσα ένα πραγματικό θαύμα. Κάθε μέρα ήταν ξεχωριστή! Συχνά άκουγα κομπλιμέντα για το πόσο όμορφη είχα γίνει και μου άρεσε τόσο πολύ η μεγάλη μου κοιλιά. Ένιωθα πραγματική ευτυχία. Βέβαια, δεν σταμάτησα να ασκούμαι και δεν σταμάτησα να προσέχω τον εαυτό μου καθώς ήξερα πολύ καλά ότι για να δώσω αγάπη άνευ όρων σε έναν άλλον, έπρεπε πρώτα να την δώσω στον εαυτό μου.

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ
Ο γιος μου είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει ο άντρας μου – καθώς από την αγάπη μας γεννήθηκε αυτή η όμορφη ζωή! Από την ημέρα που γεννήθηκε, στην πραγματικότητα ακόμη και πριν γεννηθεί, δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να σκεφτόμαστε τι θα είναι καλύτερο για εκείνον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν προσέχουμε τον εαυτό μας και δεν μας αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ευτυχία των παιδιών εξαρτάται από την καλή διάθεση και την ευτυχία των γονιών. Ο γιος μας ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να μετακομίσουμε μόνιμα στην Ελλάδα: για να έχει υψηλή ποιότητα ζωής, να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, να γίνει φιλόξενος και φιλότιμος όπως οι Έλληνες!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ
Μετάβαση στο περιεχόμενο